Recepti – Danijel Pirc

Daniel Pirc – kreativen kuhar po srcu in duši, ne izobrazbi

Da je življenje lahko polno preobratov, kako lahko naključen dogodek popolnoma preusmeri
sprva začrtano poklicno pot popolnoma v drugo smer, tja, kjer čutiš da te bo delo osrečevalo, izpolnjevalo in se mu boš posvečal s srcem. Za seboj pustiš vse znanje iz šolskih klopi, obrneš
novo stran in začneš nov, nepopisan list. Daniel Pirc je našel svojo strast v profesionalni kuhinji in kljub izobrazbi ekonomista, se danes lahko pohvali z veliko izkušnjami, impresivnimi krožniki
in kreacijami, njegovo ime pa postaja vedno bolj znano na slovenski kulinarični sceni.
Daniel trenutno ustvarja v kuhinji Gostilne Korte, vendar kreativnega in energičnega primorca lahko srečate marsikje, seveda tam, kjer se dogaja okrog priprave jedi. Je tudi prijeten sogovornik in z veseljem nam je razkril zgodbo o svoji poti iz šolskih klopi ekonomske šole v svet profesionalne kulinarike.